Renovatie woning, v. Lanschotstraat te Achtmaal (003-2014)

Renovatieproject van een vrijstaande woning te Achtmaal. Deze woning, gebouwd in de jaren ’50, is toe aan een grondige vernieuwing. Doordat deze woningen alleen zijn  ‘geisoleerd’ dmv een luchtspouw (geen isolatie), lopen de energiekosten aardig op. Hierdoor is besloten deze verbouwing te gaan realiseren.

De woning wordt van top tot teen aangepakt. Zo gaan we eerst de oude aanbouwen slopen, de buitenschil (steen + kozijnen) verwijderen, het complete dak verwijderen. Hiervoor in de plaatst komt een nieuw geisoleerd dak, de spouwmuur wordt breder en er wordt een goede thermische laag in aangebracht. Er wordt een nieuwe buitengevel gemetseld met nieuwe houten kozijnen. De goot wordt vervangen en er komt een gehele nieuwe aanbouw achter.

De indeling op de begane grond gaat door het plaatsen van de nieuwe aanbouw drastisch veranderen. Zo wordt de woonkamer vergroot en komt er een open-leef-keuken! Tevens wordt er een badkamer / berging op de begane grond gerealiseerd. De bovenverdieping is jl. vernieuwd. Hier en daar zullen enkel wat reparaties moeten worden uitgevoerd!